april 26, 2024

Wat zijn de reanimatie richtlijnen?

2 min gelezen

Het kan zomaar voorkomen dat je tijdens je werk ineens iemand moet reanimeren. Het is dan wel zo handig om te weten wat de stappen zijn die je moet ondernemen. De reanimatie richtlijnen leer je met verschillende trainingen van G4S, waaronder BHV, EHBO, Reanimatie en AED. Deze trainingen leren je precies hoe je snel en veilig moet handelen en vooral hoe je moet reanimeren. De cursussen BHV en EHBO hebben een nog veel breder programma dat alles beslaat rondom veiligheid op de werkvloer. De trainingen Reanimatie en AED geven je inzicht in de reanimatie richtlijnen. 

Reanimatie richtlijnen: volg de aanwijzingen

Een van de eerste dingen die je tijdens deze cursussen leert is welke stappen je moet ondernemen in het geval van een reanimatie. Zo moet je eerst altijd het slachtoffer benaderen en het bewustzijn controleren. Je moet de situatie inschatten en kijken of er sprake is van een gevaarlijke omgeving.  Wanneer het slachtoffer niet reageert moet je direct 112 bellen. Jij kunt alvast beginnen met reanimeren; professionele hulp van de meldkamer zal je de juiste instructies geven. 

Je controleert eerste de ademhaling van het slachtoffer voordat je gaat reanimeren. Observeer, luister en voel of je het slachtoffer hoort ademen. Komt er geen borstkas omhoog of hoor je geen ademhalingsgeluiden? Ga dan de dichtstbijzijnde AED halen. Begin met 30 borstkas compressies; druk twee keer per seconde het borstbeen naar beneden. Hierna beadem je het slachtoffer twee keer. Gebruik daarna de AED om de reanimatie voort te zetten. Met de opleiding BHV, EHBO en Reanimatie ga je volop oefenen om dit proces onder de knie te krijgen.